الحواوشـى ( عيش باللحمــة ) : *********************** مكونـات العجينــة : كيلو دقيق 2 معلقه مبيره خميرة فوريه مذابة فى شوية ماء / نص معلقه صغيره ملح / ملعقة كبيره سكـر / وبعدين تعجن بشوية ماء و بعدين تترك تخمر لمدة نص ساعة اللحمـة : 1/2 كيلو لحم نقطع البصل و البقدونس و توضع التوابل ( ملح / فلفل / بهارات / زعتر / شطة حمرا ) وتتبل و تشكل على اقراص و تترك فى التلاجة لحين ما تستخدمى العجين الطريقة : تشكل العجينة على شكل اقراص نفرد العجينة مش قوى بحجم الدائرة المتوسطة و نضع قرص لحمة و بعدين نفرد طبقة عجين تانية وتوضع على اللحمة و نقفل من عند الحواف و هكذا فى الباقى طبقة عجين / طبقة لحم / طبقة عجين وتوضع فى الفرن لحين ما يستوى و بعدين نسوى الوش فى الشواية ممكن تستخدمى اى حشو غير اللحمة لو مش بتحبى اللحمة ( بس من غير بصل و بقدونس ) يعنى ممكن طماطم و زيتون و سجق او بسطرمة او فراخ
الحواوشـى ( عيش باللحمــة ) : *********************** مكونـات العجينــة : كيلو دقيق 2 معلقه مبيره خميرة فوريه مذابة فى شوية ماء / نص معلقه صغيره ملح / ملعقة كبيره سكـر / وبعدين تعجن بشوية ماء و بعدين تترك تخمر لمدة نص ساعة اللحمـة : 1/2 كيلو لحم نقطع البصل و البقدونس و توضع التوابل ( ملح / فلفل / بهارات / زعتر / شطة حمرا ) وتتبل و تشكل على اقراص و تترك فى التلاجة لحين ما تستخدمى العجين الطريقة : تشكل العجينة على شكل اقراص نفرد العجينة مش قوى بحجم الدائرة المتوسطة و نضع قرص لحمة و بعدين نفرد طبقة عجين تانية وتوضع على اللحمة و نقفل من عند الحواف و هكذا فى الباقى طبقة عجين / طبقة لحم / طبقة عجين وتوضع فى الفرن لحين ما يستوى و بعدين نسوى الوش فى الشواية ممكن تستخدمى اى حشو غير اللحمة لو مش بتحبى اللحمة ( بس من غير بصل و بقدونس ) يعنى ممكن طماطم و زيتون و سجق او بسطرمة او فراخ
الحواوشـى ( عيش باللحمــة ) :
***********************
مكونـات العجينــة :
كيلو دقيق
2 معلقه مبيره خميرة فوريه مذابة فى شوية ماء / نص معلقه صغيره ملح / ملعقة كبيره سكـر /
وبعدين تعجن بشوية ماء
و بعدين تترك تخمر لمدة نص ساعة
اللحمـة :
1/2 كيلو لحم
نقطع البصل و البقدونس
و توضع التوابل ( ملح / فلفل / بهارات / زعتر / شطة حمرا )
وتتبل و تشكل على اقراص و تترك فى التلاجة
لحين ما تستخدمى العجين
الطريقة :
تشكل العجينة على شكل اقراص
نفرد العجينة مش قوى بحجم الدائرة المتوسطة
و نضع قرص لحمة و بعدين نفرد طبقة عجين تانية
وتوضع على اللحمة و نقفل من عند الحواف
و هكذا فى الباقى طبقة عجين / طبقة لحم / طبقة عجين
وتوضع فى الفرن لحين ما يستوى و بعدين نسوى الوش فى الشواية
ممكن تستخدمى اى حشو غير اللحمة لو مش بتحبى اللحمة ( بس من غير بصل و بقدونس )
يعنى ممكن طماطم و زيتون و سجق او بسطرمة او فراخ
الثلاثاء يونيو 20, 2017 2:24 am من طرف Admin
» تفسير سفر اشعيا الاصحاخ الثامن
الأحد أبريل 23, 2017 1:36 am من طرف Admin
» الدابة وعلامات ال لساعه الكبرى
الأحد أغسطس 07, 2016 4:25 pm من طرف Admin
» الدابة وعلامات ال لساعه الكبرى
الأحد أغسطس 07, 2016 4:25 pm من طرف Admin
» الدابة وعلامات ال لساعه الكبرى
الأحد أغسطس 07, 2016 4:24 pm من طرف Admin
» اختفاء سفينة منذ عام 1925
الإثنين أغسطس 01, 2016 1:01 am من طرف Admin
» دراسة جيولوجيه عنن قوم لوط وعاد وثمود
الخميس يوليو 28, 2016 4:10 pm من طرف Admin
» The most beautiful galaxy wallpaper
الخميس يوليو 28, 2016 8:54 am من طرف Juliet86
» د.عصام النمر ابن مدينة جنين
الإثنين يوليو 25, 2016 2:59 am من طرف Admin